Nad jeho stručnými instrukcemi jsem jen chápavě zakývala hlavou, přičemž jsem si to v mysli ještě párkrát zopakovala, abych si to případně co nejlépe zapamatovala a nezapomněla to, stejně tak jako s barvami látek, které matka chtěla. "Nemusíte se bát, Jasnosti. Budu tam včas, možná o minutu dřív" pověděla jsem pobaveným tónem hlasu, přece jen jsem pak nechtěla slýchat, že přijeli pozdě kvůli ženě!
Sotva jsem si vzpomenula na látky, už jsem v dálce zahlédla matku, ten její potutelný úsměv mi byl moc dobře známý. Je to tady.. pomyslela jsem si, ale ani jsem necekla, i když jsem tak moc chtěla Claudiovi říci, aby mé matce vysvětlil, že se známe ani ne pár hodin, a aby vlastně vůbec před ní neříkal, že v úterý spolu pojedeme na lov. Ale cosi mi zabránilo v tom ho tak zoufale požádat. Sám se nakonec vydal pryč a nechal mě tam s matkou, která si ode mě převzala všechny nakoupené věci, díky bohu jsem na nic nezapomněla a s výběrem barev pro látky byla nadmíru spokojená. Bohužel jsem celou cestu musela poslouchat její štěbetání a vyptávání o tom, co mám s de Malherbem, a slovo nic evidentně nebrala jako dostačující odpověď.